Tésztához:
300 g liszt
150 g vaj
2 ek. cukor
1 egész tojás
2 ek. tejföl
csipetnyi só
Töltelékhez:
300 g darált mák
250 g cukor
100 g rumba áztatott mazsola
4 dl tej
55 g búzadara
1 citrom reszelt héja
2 tojásfehérje habbá verve
100-150 g sárgabaracklekvár
1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, majd elfelezem (az egyik fele lehet egy picival nagyobb), és két lapba kinyújtom. A nagyobbik lapot beleegyengetem egy kivajazott tepsi aljába.
2. A tejet a cukorral felforralom és belefőzöm a darált mákot és a búzadarát. Miután kihűlt, hozzáadom a rumba áztatott mazsolát és a habbá vert tojásfehérjét.
3. Az alsó tésztalapot vékonyan megkenem a baracklekvárral és elegyengetem rajta a tölteléket. Ráhelyezem a második lapot, lekenem tojássárgájával és villával megszurkálom.
4. 180 fokon kb.45-50 percig sütöm. Porcukorral meghintve tálalom.