Néger kocka
Hozzávalók
Tésztához:
5 tojás sárgája
5 dkg margarin
21 dkg cukor
21 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 dkg kakaópor
2,5 dl tej
Kenéshez:
baracklekvár
Krémhez:
5 tojás fehérje
25 dkg cukor
Mázhoz:
6 dkg cukor
3 dkg kakaópor
3 evőkanál tej
10 dkg vaj
Elkészítés
1. A tojássárgáját és a cukrot robotgéppel kb. 5 percig keverjük, majd a margarint hozzáadva tovább verjük. Apránként a kakaóval és a sütőporral összekevert lisztet és a tejet is beledolgozzuk a masszába.
2. Kikent nagy tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 20 percig sütjük.
3. Felmelegített baracklekvárral megkenjük, majd kihűtjük.
4. A tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük, a végén a cukrot is beledolgozzuk. Azon melegében a tésztára simítjuk.
5. A mázhoz valókat szintén gőz fölött felolvasztjuk, simává keverjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a habra kenjük. Megvárjuk, amíg kicsit megdermed, majd forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.