Tésztához:
6 tojás
40 dkg cukor
15 kanál hideg víz
15 dkg darált dió
30 dkg liszt
1 ½ csomag sütőpor
csipet só
Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor /főzős/
6 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
15 dkg darált dió
25 dkg gesztenyemassza
rum
Díszíteni:
olvasztott csoki
1. A tojások sárgáját a cukorral, és a kanalanként hozzáadott vízzel jól kikeverjük. A fehérjékből pici sóval kemény habot verünk. A lisztbe vegyítjük a sütőport, és a habbal váltakozva a cukros masszához adjuk. Végül óvatosan a diót is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt nagy, peremes tepsibe öntjük a masszát.
2. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 40 percig sütjük, a lángot félidőben kicsit mérsékelve. Sütés után 5 percig a sütőben hűtjük.
3. A krémhe a tejben megfőzzük a pudingot, és kevergetve kihűtjük. A gesztenyemasszát áttörjük A margarint habosra keverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a rumot, a diót, és a gesztenyét is. Beledolgozzuk a kihűlt pudingot, és a krémet a piskótára kenjük.
4. A süteményt olvasztott csokival díszíthetjük .