www.lacireceptjei.hu

süteményreceptek kezdöknek hamar és egyszerüen elkészithetö

Diós-gesztenyekrémes szelet

Hozzávalók

Tésztához:
6 tojás
40 dkg cukor
15 kanál hideg víz
15 dkg darált dió
30 dkg liszt
1 ½  csomag sütőpor
csipet só

Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor /főzős/
6 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
15 dkg darált dió
25 dkg gesztenyemassza
rum

Díszíteni:
olvasztott csoki

Elkészítés

1. A tojások sárgáját a cukorral, és a kanalanként hozzáadott vízzel jól kikeverjük. A fehérjékből pici sóval kemény habot verünk. A lisztbe vegyítjük a sütőport, és a habbal váltakozva a cukros masszához adjuk. Végül óvatosan a diót is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt nagy, peremes tepsibe öntjük a masszát.

2. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 40 percig sütjük, a lángot félidőben kicsit mérsékelve. Sütés után 5 percig a sütőben hűtjük.

3. A krémhe a tejben megfőzzük a pudingot, és kevergetve kihűtjük. A gesztenyemasszát áttörjük A margarint habosra keverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a rumot, a diót, és a gesztenyét is. Beledolgozzuk a kihűlt pudingot, és a krémet a piskótára  kenjük.

4. A süteményt olvasztott csokival díszíthetjük . 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 35
Heti: 60
Havi: 234
Össz.: 81 473

Látogatottság növelés
Oldal: Diós-gesztenyekrémes szelet
www.lacireceptjei.hu - © 2008 - 2024 - lacireceptjei.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »